Covidvaccinatie en griepvaccinatie einde oktober 2023

De overheid plant voor dit najaar een nieuwe covidvaccinatie. Voor 65-plussers en risicogroepen wordt dit sterk aangeraden, maar iedereen is welkom.
Wij organiseren een vaccinatieraadpleging op zaterdag 21 oktober en zaterdag 28 oktober 2023. Het covidvaccin en het jaarlijkse griepvaccin worden dan op hetzelfde moment geplaatst.

Opgelet: Het covidvaccin wordt door ons voorzien, maar het griepvaccin breng je zelf mee. Bestel dit laatste tijdig bij je apotheek. Een voorschrift is niet nodig.
Vanaf 15 september kun je een afspraak maken voor het vaccinatiemoment. Dit kan telefonisch via Anne of online. Vergeet niet te vermelden welk(e) vaccin(s) je wil laten toedienen, zodat wij voldoende covidvaccins kunnen voorzien (bestellen en klaarmaken de dag zelf). Op de dag van vaccinatie kan je helaas geen covidvaccin krijgen als dat niet op voorhand werd aangevraagd.

Mammobiel Bierbeek september 2023

Van 19 september tot en met 29 september staat de mammobiel in Bierbeek aan het gemeentehuis. Daar kunnen vrouwen tussen 50 en 69 jaar oud gratis een screeningsmammografie laten nemen om zo afwijkingen in de borsten vroegtijdig op te sporen. Je kan deelnemen met de uitnodigingsbrief die je thuis ontvangt of met een voorschrift van je (huis)arts.

Vragen? Bel gratis 0800 60 160 of kijk op www.bevolkingsonderzoek.be

 Mondmasker bij luchtwegklachten

Bij luchtwegklachten (hoesten, keelpijn, verkouden, koorts) vragen we een mondmasker te dragen en buiten te wachten.